Oficialii din domeniul sănătăţii din Fâşia Gaza, condusă de Hamas, au decis să recurgă la depozitarea cadavrelor palestinienilor ucişi de loviturile aeriene israeliene în camioane frigorifice pentru îngheţată, deoarece mutarea lor în spitale este prea riscantă, iar cimitirele nu au spaţiu suficient, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Camioanele de congelare, pe ale căror laturi încă mai apar imagini publicitare cu copii zâmbitori care se bucură de conuri de îngheţată, sunt folosite în mod normal pentru a face livrări către supermarketuri. Acum, ele sunt morgi improvizate pentru victimele războiului devastator dintre Hamas şi armata israeliană.

"Morga spitalului poate primi doar 10 cadavre, aşa că am adus congelatoare pentru îngheţată de la fabricile de îngheţată, ca să depozităm numărul mare de martiri", a declarat doctorul Yasser Ali de la spitalul Shuhada Al-Aqsa din Deir Al-Balah.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Chiar şi cu aceste congelatoare, numărul (de morţi) depăşeşte capacitatea acestei morgi principale a spitalului şi a celor alternative, iar între 20 şi 30 de cadavre sunt ţinute şi în corturi", a declarat Ali, în timp ce deschidea uşile congelatoarelor pentru a arăta cadavrele învelite în alb din interior.

"Fâşia Gaza este în criză şi, dacă războiul continuă în acest fel, nu vom putea îngropa morţii. Cimitirele sunt deja pline şi avem nevoie de altele noi pentru a îngropa morţii", a mai spus Ali.

Şi în oraşul Gaza, autorităţile pregăteau gropi comune, a declarat şeful Biroului de presă al guvernului, Salama Marouf.

"Având în vedere numărul mare de martiri din interiorul morgilor de la Spitalul Al-Shifa, ale căror rude nu au ajuns să-i mai îngroape, au început să apară semne de modificare pe cadavre", a spus el. "Şi având în vedere sosirea continuă a martirilor, cu zecile, ca urmare a masacrelor ocupaţiei, a fost pregătită o groapă comună pentru a îngropa aproximativ 100 de martiri în cimitirul de urgenţă", a explicat Marouf.

Israelul a declanşat cel mai violent bombardament asupra Fâşiei Gaza pentru a pedepsi gruparea militantă palestiniană Hamas, după ce aceasta a comis cel mai sângeros atac asupra Israelului din ultimele decenii.

Duminică, armata israeliană a declarat că va permite în continuare evacuarea locuitorilor din Gaza spre sud înainte de un aşteptat atac terestru ca represalii la atacurile care au ucis 1 300 de persoane în Israel.

Autorităţile din Gaza au declarat că loviturile aeriene israeliene au ucis peste 2.300 de persoane, dintre care un sfert copii, iar aproape 10.000 au fost rănite până în prezent. Spitalele duc lipsă de provizii şi se luptă pentru a face faţă numărului tot mai mare de răniţi.

Israelul a jurat să anihileze Hamas după ce luptătorii săi s-au dezlănţuit în oraşele israeliene la 7 octombrie, împuşcând bărbaţi, femei şi copii şi luând ostatici. Acest lucru înseamnă că numărul morţilor din Gaza va creşte brusc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.