Poliţia din statul american Nevada anchetează un deces care a avut loc la festivalul Burning Man, din deşert, unde ploile torenţiale au transformat zona într-un câmp de noroi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizatorii au fost nevoiţi să închidă porţile, iar cei care voiau să participe la festival nu au putut ajunge sâmbătă la Black Rock City, numele zonei de festival din deşertul Nevada, iar cei care erau deja acolo nu au putut pleca.

"Un deces a avut loc în timpul acestui episod de ploi abundente", a precizat biroul şerifului local într-un comunicat, fără a oferi alte informaţii.

Ca urmare a ploilor torenţiale de sâmbătă seară, "playa", uriaşa zonă în aer liber unde se desfăşoară evenimentul, a devenit impracticabilă. Organizatorii au îndemnat participanţii să "economisească apă, alimente şi combustibil şi să găsească un adăpost cald şi sigur".

Lansat în 1986 la San Francisco, Burning Man se doreşte a fi un eveniment nedefinit, undeva între o celebrare a contraculturii şi o retragere spirituală. Organizat iniţial pe o plajă din San Francisco, Burning Man a devenit un festival structurat, cu un buget de aproape 45 de milioane de dolari în 2018 şi peste 75.000 de participanţi la ultima ediţie, în scădere faţă de cea precedentă din 2019. El se desfăşoară din anii 1990 în deşertul Black Rock, o zonă protejată din nord-vestul statului Nevada, pe care organizatorii s-au angajat să o menţină.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.