Zeci de mii de susţinători ai premierului Ungariei, Viktor Orban, şi ai guvernului său de dreapta au participat, sâmbătă, la Budapesta, la un marş de unitate în sprijinul politicilor controversate ale liderului populist, informează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Participanţii la “Marşul Păcii” s-au strâns pe malul vestic al Dunării şi au mărşăluit până în centrul Budapestei, unde Orban le-a vorbit susţinătorilor săi.

Orban a prezentat un tablou întunecat al Ungariei în situaţia în care el ar pierde alegerile de primăvara viitoare. Premierul a vorbit despre realizările guvernului său din punct de vedere economic şi a criticat guvernul socialist precedent, pe care l-a acuzat că a ruinat ţara.

“Ne-au trebuit ani de zile pentru a corecta ce a distrus aripa stângă. Socieliştii şu liderul lor au rămas atârnaţi de gâtul nostru”, a spus el.

Marşul a fost organizat de organizaţia nonguvernamentală Forumul Unităţii Civile, promotor activ al politicilor partidului lui Orban, Fidesz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.