Procurorii belgieni au confirmat că au formulat acuzaţii de terorism împotriva a trei bărbaţi, dintre care unul ar fi cel de-al treilea suspect din fotografia surprinsă de camerele de supraveghere ale aeroportului din Bruxelles, a anunţat Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unul dintre suspecţi, Faycal C. a fost acuzat de apartenenţă la o grupare teroristă, asasinate şi tentativă de asasinate teroriste. Poliţia a precizat că nu găsit arme sau materiale explozibile la percheziţia pe care au făcut-o la domiciliul acestuia.

Doi alţi suspecţi, Aboubakar A. şi Rabah N., sunt acuzaţi de apartenenţă şi complicitate la activităţile unei grupări teroriste. Rahab era căutat de câteva zile şi de poliţia franceză, în legătură cu un complot terorist care a fost dejucat într-un stadiu avansat

Potrivit publicaţiei belgiene La Dernire Heure, numele al celui de-al treilea suspect din imaginea de la aeroport, este Faycal Cheffou, un jurnalist independent care a postat pe internet diverse materiale video despre modul incorect în care sunt trataţi musulmaii ajunşi ilegal în Belgia.

Cheffou ar fi, potrivit La Derniere Heurei, al treilea bărbat care apare în imaginea de pe camera de supraveghere, alături de cei doi atentatori sinucigaşi de la aerportul din Bruxelles.

Vineri, într-un comunicat oficial, anchetatorii anunţau reţinerea unui anume "Faycal C",  în urma operaţiunilor antiteroriste de la Bruxelles, fără însă a face referire la posibilitatea ca el să fie bărbatul cu geacă albă şi pălărie din fotografia de pe aerport.

Potrivit Le Soir, Faycal C. a fost identificat ca fiind persoana din fotografie chiar de către taximetristul care i-a dus pe atentatori la aeroport.

După cele două atentate de marti, de la aeroportul din Bruxelles şi de la o staţie de metrou, soldate cu 31 de morţi şi peste 200 de răniţi, nouă suspecţi au fost arestaţi în Belgia şi doi în Germania.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.