Britanicul de origine somaleză Ali Harbi Ali, în vârstă de 25 de ani, suspectul arestat după uciderea prin înjunghiere a deputatului conservator britanic David Amess, în timpul unei întâlniri cu aleşi, a fost inculpat cu privire la crimă şi pregătirea unor acte teroriste, au anunţat joi poliţia şi parchetul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ali Harbi Ali urma să se prezinte în faţa unui judecător la Londra.

”Vom prezenta curţii faptul că această crimă are o conexiune teroristă, mai exact motivaţii atât relgioase, cât şi ideologice”, precizează într-un comunicat şeful diviziei antiteroriste a parchetului, Nick Price.

Poliţia a evocat deja ”o motivaţie potenţial legată de extremismul islamist”.

David Amess, un deputat conservator în vârstă de 69 de ani, tatăl al cinci copii, a fost ucis cu lovituri de cuţit vneri, în timp ce discuta cu alegători, într-o biserică metodistă, la Leigh-on-Sea, la aproximativ 60 de kilometri est de Londra.

Suspectul, care a urmat un program în cadrul luptei împotriva radicalizării, potrivit presei, a fost arestat la faţa locului.

Această dramă a bulversat ţara, a amintit traumatismul asasinării deputatei laburiste Jo Cox, în unie 2016, de către un extremist de dreapta şi a condus la îndemnuri în vederea unei consolidări a securităţii aleşilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.