O majoritate a britanicilor este nemulţumită de felul în care evoluează lucrurile, mai ales din punct de vedere economic -, la patru ani şi jumătate după ce au votat în favoarea Brexitului în referendumul din 2016 şi la un an după ce Regatul Unit a părăsit Uniunea Europeană (UE), iar acordul comercial încheiat de Boris Johnson cu europeni la sfârşitul lui 2020 nu le oferă asigurări -, potrivit unui sondaj, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 27% dintre britanici vor ca regatul să păstreze relaţii mai strânse cu Uniunea - pentru a putea eventual adera din nou, mai târziu, arată acest sondaj, realizat de către Institutul Opinium pentru British Foreign Policy Group, pe un eşantion reprezentativ de 2 002 britanici.

De asemenea, 22% dintre britanici ar vrea relaţii mai bune cu Uniunea, însă exclud o revenirea asupra Brexitului vreodată.

Alte 12% dintre persoanele intervievate preferă o îndepărtare şi mai mare a regatului de Uniune.

Însă 24% dintre chestionaţi aprobă acordul comercial al lui Johnson cu Bruxellesul, dar cu o rezervă importantă - ei consideră că acesta era ”cel mai bun acord posibil” la acel moment.

Întrebaţi ce părere au despre un viitor mai îndepărtat, 15% dintre participanţii la sondaj răspund că nu ştiu cum să se poziţioneze în privinţa acestui subiect.

Acest sondaj consolidează un sentiment potrivit căruia britanicii sunt foarte împărţiţi de o fractură politică, începând din 2016, o situaţie care nu pare să se rezolve.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.