Mişcarea islamistă palestiniană Hamas anunţă duminică ”lupte violente” în curs între combatanţii săi şi forţe israeliene, în nordul Fâşiei Gaza, unde armata israeliană desfăşoară incursiuni terestre de vineri seara, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Combatanţii noştri sunt angajaţi în acest moment în lupte violente, cu armamemt automat şi antitanc, cu forţe ale ocupaţiei care efectuează o incursiune în nord-vestul (Fâşiei) Gaza”, anunţă într-un comunicat aripa armată a Hamas, Brigzile Ezedin al-Qassam.

Pe de altă parte, armata israeliană prezintă duminicăk, într-un comunicat, operaţiunile din nordul enclavei palestiniene, relatează CNN.

”Aeronave, ghidate de trupe israeliene, lovesc infrastructuri militare Hamas, iar în unele se află terorişti Hamas”, anunţă armata.

”Au fost lovite posturi de lansare de rachete antitanc, posturi de observaţie şi infrastructuri militare”, anunţă ea.

”Teoriştii care au tras în militari au fost ucişi, dar şi terorişti care au fost identificaţi pe linia de coastă a Fâşiei Gaza în apropiere de zona ”, anunţă Tsahalul.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat sâmbătă că a început a doua etapă a războiului împotriva Hamas, cu scopul de a distruge Brigăzile Ezzedin al Qassam şi Guvernul Hamas şi aducerea ostaticilor în Israel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.