Mai mult de 15.800 de cazuri de Covid-19 au fost depistate în ultimele 24 de ore în Brazilia, iar Casa Albă a anunţat că interzice intrarea pe teritoriul său a străinilor care au călătorit în ţara sud-americană în ultimele două săptămâni, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile braziliene au anunţat duminică seară că totalul contaminărilor cu noul coronavirus a ajuns la 363.211, cu 15.813 mai multe faţă de sâmbătă.

Numărul deceselor a crescut cu 653, astfel că bilanţul total este de 22.666.

Casa Albă a anunţat că interzice străinilor să călătorească în SUA dacă au fost în Brazilia în ultimele două săptămâni. 

Kayleigh McEnany, purtător de cuvânt, a spus că noile restricţii vor asigura că străinii nu vor aduce noi infecţii în Statele Unite, dar nu vor fi aplicate comerţului.

Brazilia, ţară cu o populaţie de 210 milioane de locuitori, se află acum pe locul al doilea între cele mai afectate ţări din lume de pandemie, după SUA (peste 1,64 de milioane de cazuri şi mai mult de 97.700 de decese).

La nivel global, de la depistarea noului coronavirus la finalul anului trecut în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 5,4 milioane de cazuri şi mai mult de 345.000 de decese, potrivit datelor Johns Hopkins UNiversity.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.