Cel puţin 18 persoane au murit, joi, în timpul unei operaţiuni a poliţiei împotriva crimei organizate, în favela Complexo do Alemao din Rio de Janeiro, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dintre cei care au murit, 16 erau suspectaţi că aparţin unor bande criminale. Au decedat, în afara celor 16, o femeie de 50 de ani care locuia în favela respectivă şi un membru în vârstă de 38 de ani al forţelor de ordine.

Cazul femeii care a murit, Leticia Marinho, face obiectul unei anchete. “Nu ştim cum s-a întâmplat asta”, a declarat colonelul Rogerio Lobasso, responsabil al operaţiunii din partea poliţiei militare, el exprimându-şi regretul după decesul femeii.

Un bărbaat care s-a prezentat ca fiind iubitul femeii, a declarat pentru site-ul G1 că poliţia a tras asupra maşinii în care erau ei doi. “Era un poliţist la un semafor. Ne-am oprit. Însă ei au tras asupra maşinii. Am văzut-o pur şi simplu căzând lângă mine. Când m-am uitat la ea, avea o gaură în pieşt”, a declarat Denilson Gloria.

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro şi-a exprimat regretul după moartea poliţistului Bruno de Paula Costa, fără să menţioneze alte persoane decedate.

La operaţiunea de joi au participat aproape 400 de membri ai forţelor de ordine.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.