Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa în statul brazilian Rio Grande do Sul, în sudul ţării, după ce un ciclon extratropical a lovit regiunea, potrivit autorităţilor statului, transmite The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Furtuna de vineri a provocat ploi torenţiale, iar în cartierele inundate se efectuau căutări cu elicopterul pentru a găsi alte 20 de persoane date dispărute, a precizat guvernul din Rio Grande do Sul.

Unul dintre cele mai afectate pe urma ciclonului a fost oraşul Caraa, cu o populaţie de peste 8.000 de persoane.

"Situaţia din Caraa ne îngrijorează profund. Este esenţial să putem, în mod organizat, să cartografiem rapid principalele zone afectate şi să identificăm persoanele care au nevoie de sprijin", a declarat guvernatorul din Rio Grande do Sul, Eduardo Leite, care a vizitat zona.

Mulţi locuitori din zonele cele mai afectate s-au adăpostit în facilităţi sportive în aer liber din oraşele lor. Autorităţile au emis o avertizare privind riscul de alunecări de teren în mai multe zone.

Leite a declarat că autorităţile au efectuat 2.400 de salvări în ultimele două zile.

"Principalul nostru obiectiv în acest prim moment este să protejăm şi să salvăm vieţi omeneşti. Salvăm persoanele care sunt blocate, localizăm persoanele dispărute şi oferim tot sprijinul familiilor", a spus el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.