Premierul britanic Boris Johnson a avertizat Uniunea Europeană, sâmbătă, că trebuie să renunţe la soluţia de rezervă privind Irlanda de Nord din acordul Brexitului. În caz contrar, Marea Britanie va ieşi din UE fără un acord, a precizat Johnson, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Dacă putem scăpa de soluţia de rezervă cu totul, atunci vom face mult progres”, a declarat Johnson după ce a fost întrebat dacă aceasta este singura modificare pe care o doreşte adusă acordului Brexitului negociat de fostul premier Theresa May cu UE.
 
El a adăugat că are „relaţii foarte apropiate” cu liderii UE.
 
„Abordarea Marii Britanii nu va fi una dezinteresată şi nici nu vom aştepta ca ei să vină la noi: vom încerca să rezolvăm această problemă şi o vom face într-un spirit al prieteniei şi cooperării”, a declarat Johnson.
 
„Dar nu putem face acest lucru câtă vreme acea soluţie de rezervă nedemocratică, care ne divizează ţara, rămâne acolo. Trebuie să o scoatem şi atunci vom face progres, cred”, a adăugat el.
 
Soluţia de rezervă din acordul Brexitului negociat de fostul premier Theresa May prevede ca Marea Britanie să rămână într-o uniune vamală cu UE pe termen nedefinit pentru a se evita o graniţă strictă între Irlanda (UE) şi Irlanda de Nord (Marea Britanie).
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.