David Cameron spunea că-i place tenisul, Theresa May că-i place să gătească, iar Boris Johnson, favorit să devină la rândul său premier al Regatului Unit, spune că lui îi place... să se destindă pictând autobuze pe cutii vechi de lemn, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Fac machete de autobuz... Nu, nu fac machete. Caut cutii vechi de lemn, vedeţi? şi le pictez”, i-a răspuns Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, unul dintre cei doi finalişti în cursa la şefia Partidului Conservator, unui jurnalist de la Talkradio care-l întreba marţi cum îşi petrece timpul liber.

Este vorba despre ”lăzi vechi de lemn (...) în care au fost sticle de vin, deci sunt compartimentate, (iar) eu le transform în autobuz şi pun pasageri în ele”, a adăugat el.

”Pictez pasageri care se distrează într-un autobuz magnific, cu puţine emisii de carbon, cum am adus pe străzile Londrei, reducând CO2, reducând oxidul de azot, reducând poluarea”, a subliniat el.

Răspunsul i-a lăsat perplecşi pe britanici.

”Sincer, e ciudat. Boris Johnson, probabil viitorul premier al Regatului Unit, este întrebat ce-i place să facă în timpul său liber, pentru a se destinde. Uitaţi ce răspunde... Este atât de ciudat încât este hipnotizant”, apreciază, pe Twitter, un profesor de politică de la UCL Brian Klaas.

Scriitorul englez Simon Blackwell consideră că această declaraţie înseamnă de fapt ”pot să spun literalmente orice rahat vechi (sic) de necrezut şi tot să devin prim-ministru”.

Alţii îi pun la îndoială veridictatea afirmaţiilor.

Însă Nimko Ali, o activistă în domeniul drepturilor femeilor şi o prietenă a partenerei lui Boris Johnson, a dat asigurări la postul Channel4 că a ”văzut (lucrul) despre care vorbeşte”.

Aceasta nu este prima oară când Boris Johnson recurge la imaginea autobuzului imperial, un simbol al capitalei britanice, al cărei primar a fost, îi place să amintească, timp de opt ani.

La referendumul din 2016, el a făcut campanie în favoarea Brexitului străbătând ţara într-un autobuz pe care era inscripţionat sloganul controversat ”trimitem 350 de milioane de lire sterline UE în fiecare săptămână, să finanţăm mai degrabă NHS”, Serviciul public britanic de sănătate.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.