Expulzarea coordonată a unor diplomaţi ruşi din Statele Unite, Canada şi state membre ale Uniunii Europene este ”cea mai mare expulzare colectivă de ofiţeri ruşi de informaţii efectuată vreodată”, a apreciat luni ministrul britanic de Externe Boris Johnson, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste expulzări reprezintă un ”răspuns internaţional extraordinar din partea aliaţilor noştri” şi arată că ”Rusia nu poate să încalce regulile internaţionale în impunitate”, a declarat Boris Johnson.

Londra acuză Moscova că este ”vinovată” de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia, pe 4 martie, la Salisbury, în sudul Angliei. Rusia respinge orice implicare.

Cei 28 de membri UE şi-au exprimat susţinerea faţă de Londra în cadrul unui summit european, la sfârşitul săptămânii trecute, la Bruxelles, şi au convenit că nu există altă explicaţie plauzibilă a otrăvirii.

Rusia şi Marea Britanie au expluzat ficare câte 23 de diplomaţi în urma acestui incident, care a provocat o criză între Moscova şi Occident ce aminteşte de Războiul Rece.

Londra a anunţat că diplomaţii expulzaţi erau spioni care acţionau sub acoperire diplomatică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.