Boris Johnson a suferit joi o nouă înfrângere din partea deputaţilor britanici, care au respins o moţiune guvernamentală prin care se cerea o ”pauză parlamentară” săptămâna viitoare, ce le-ar fi permis conservatorilor să asiste la Congresul anual al Partidului Conservator (Toeries), aşa cum vor uzanţele, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moţiunea a fost respinsă cu 306 voturi la 289.

Camera Comunelor şi-a reluat activitatea miercuri, într-o atmosferă foarte tensionată, după hotărârea Curţii Supreme de a anula decizia lui Boris Johnson de a suspenda Parlamentul ca ”ilegală, nulă şi neavenită”.

Acest vot ar putea buscula programul Partidului Conservator, care se întruneşte în Congres anual la Manchester, în nordul Angliei, de duminică până miercuri.

De obicei, Parlamentul este suspendat în timpul congreselor anuale ale partidelor politice, care sunt organizate în mod tradiţional în septembrie.

Însă suspendarea Parlamentului, impusă de către Johnson, era mai lungă, de la 10 septembrie la 14 octombrie, cu două săptămâni înaintea datei Brexitului, la 31 octombrie.

Această durată şi justificările controversate ale Guvernului, care afirma că vrea astfel să se pregătească să prezinte un nou program politic, au antrenat acţiuni în justiţie, tranşate de Curtea Supremă marţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.