Boris Johnson a ţinut primul său discurs ca premier britanic în faţa Downing Street. El a lăudat „puterea şi răbdarea” fostului premier Theresa May şi „dorinţa ei profundă de a servi publicul”. Însă, susţine Johnson, în ciuda eforturilor ei, „pesimiştii de acasă şi din străinătate” văd Marea Britanie ca pe un prizonier „al vechilor argumente din 2016”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Johnson a declarat că este sigur că Marea Britanie va reuşi să găsească o soluţie pentru a părăsi UE pe 31 octombrie, însă a adăugat: „Nu vom aştepta 99 de zile”.

„Poporul britanic s-a săturat să aştepte şi a venit vremea să acţionăm, să avem o conducere puternică. Slujba mea este să vă servesc pe voi”, a afirmat Johnson.

Johnson a afirmat că va face tot ce poate pentru a gestiona probleme precum asistenţa socială şi educaţia. El a precizat că îşi va asuma răspunderea acestor probleme în totalitate.

Johnson a declarat că steagul Marii Britanii reprezintă „libertate, libertatea de exprimare ... dreptul de drept şi deasupra tuturor, democraţia. De aceea vom părăsi UE pe 31 octombrie”.

El a afirmat că alegerea de a părăsi UE „este o decizie fundamentală” a poporului britanic, însă precizează că doreşte ca cetăţenii UE care sunt deja pe teritoriu britanic să simtă că fac parte din Marea Britanie.

Johnson a transmis UE că doreşte să ajungă la un acord, însă a precizat că este dispus să părăsească UE fără un acord: „Nu pentru că ne-am dori un astfel de deznodământ, ci pentru că este normal să ne pregătim pentru un astfel de scenariu”.

„Da, vor fi dificultăţi... însă dacă este un lucru care a afectat încrederea companiilor este lipsa unor decizii”, a precizat el.

Noul premier britanic a declarat: „Este clar că există pesimişti atât acasă, cât şi afară, care cred că după trei ani de indecizie că această ţară a devenit prizoniera unor argumente din 2016 şi că nu suntem capabili, în această casă a democraţiei, să onorăm un mandat democratic. Aşa că transmit astăzi poporului britanic că acei critici greşesc – cei care se îndoiesc, fataliştii, vor greşi din nou”.

„După trei ani de îndoieli este timpul să schimbăm abordarea. În ceea ce priveşte viitorul de după Brexit, este timpul să nu ne uităm la pericole, ci la oportunităţi”, a afirmat Johnson.

„Noi, în acest guvern, vom munci pentru a oferi acestei ţări conducerea pe care o merită”, a încheiat Johnson.

Anterior, Boris Johnson a fost la Palatul  Buckingham, unde a fost confirmat oficial drept noul premier al Marii Britanii de către Regina Elisabeta.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.