Premierul britanic Boris Johnson a afirmat, joi, că este prea devreme de spus când se vor încheia restricţiile naţionale din Anglia legate de coronavirus, în timp ce decesele zilnice provocate de Covid-19 ating noi recorduri, iar spitalele devin tot mai aglomerate, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marea Britanie a raportat, miercuri, un nou record al deceselor zilnice, pentru a doua zi consecutiv, aceste atingând 1.820 de cazuri, cifră pe care numit-o ”îngrozitoare”. Numărul deceselor a scăzut joi.

Un studiu referitor la prevalenţă, cunoscut ca REACT-1, sugerează că infecţiile nu au scăzut în primele zile ale carantinei, deşi guvernul a afirmat că impactul restricţiilor naţionale introduse pe 5 ianuarie nu sunt reflectate încă în date.

”Cred că este prematur să afirmăm că vom putea ridica unele restricţii”, a declarat Johnson.

”Ceea ce vedem în datele ONS, în studiul REACT, vedem cât este de contagioasă noua variantă care a venit înainte de Crăciun. Nu este  nicio îndoială că se răspândeşte foarte rapid”.

În cadrul celei de-a treia carantine la nivel naţional, barurile, restaurantele şi şcolile au fost în mare parte închise, Johnson atribuind creşterea rapidă a numărului de cazuri de la sfârşitul anului trecut unei variante mai contagioase a coronavirusului, detectată prima oară în Anglia.

În timp ce numărul deceselor a crescut, numărul cazurilor noi a scăzut de la un vârf de 68.000 pe 8 ianuarie la 37.892 joi.

Johnson doreşte ca până la jumătatea lunii februarie sp fie vaccinate grupele de persoane prioritate, cei mai vulnerabili şi personalul medical din prima linie, înainte de a decide dacă restricţiile pot fi relaxate.

Miercuri, în Marea Britanie au fost vaccinate 363.508 de persoane, un nou record zilnic, care a adus numărul total la 4,97 de milioane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.