Premierul britanic Boris Johnson a avertizat asupra "oboselii crescânde" în legătură cu războiul din Ucraina şi a declarat că orice concesie făcută preşedintelui rus Vladimir Putin ar fi un "dezastru", transmite The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Johnson a promis că Marea Britanie va fi "fermă" în susţinerea ucrainenilor şi a promis că va asigura "un nou sprijin politic, militar şi financiar din partea comunităţii internaţionale" pentru această ţară devastată de război, a declarat marţi purtătorul său de cuvânt.  

”Preocuparea prim-ministrului este că s-ar putea să nu fie în prim-planul minţii tuturor, din cauza ... unora dintre acele provocări globale mai largi cu care ne confruntăm, nu în ultimul rând cu privire la inflaţia din întreaga lume", potrivit oficialului. 

Johnson a declarat în faţa Cabinetului că "nu trebuie să permitem nimănui să creadă că a face concesii lui Putin ar duce la altceva decât la un dezastru", deoarece acest lucru ar putea fi "perceput ca o recompensă pentru agresiunea lor nejustificată" şi "ar încuraja nu doar Rusia, ci şi aliaţii lor şi ar avea un impact asupra securităţii Regatului Unit şi asupra economiei noastre", a mai spus purtătorul de cuvânt. 

 În cadrul şedinţei de Guvern, Johnson a mai spus că Marea Britanie va lucra pentru a "scurge grâul din Ucraina", deoarece "bombardarea oraşelor şi a infrastructurii şi blocarea porturilor paralizează capacitatea Ucrainei de a-şi exporta produsele". 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.