Partenerii Regatului Unit dau dovadă de ”multă bunăvoinţă” după ce Londra şi-a declanşat divorţul de blocul european, a apreciat vineri ministrul britanic de Externe Boris Johnson, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Londra a primit numeroase reacţii bune de la partenerii săi începând de miercuri, când a anunţat oficial Brexitul, în pofida unor îngrijorări de ambele părţi ale Canalului Mânecii, a declarat şeful diplomaţiei Britanice la Bruxelles, la sosirea la o reuniune a miniştrilor de Externe din statele membre NATO.

”Avansăm cu adevărat acum”, a apreciat Johnson.

”Există multă bunăvoinţă, voinţă de a realiza ceea ce premierul (britanic) Theresa May a spus că vrea să realizeze”, a adăugat el.

Şeful diplomaţiei britanice a insistat totodată asupra faptului că angajamentul Marii Britanii faţă de apărarea şi securitatea europene este ”necondiţionat” şi ”nu vreo monedă de schimb în negocierile” în vederea Brexitului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.