Premierul britanic Boris Johnson a autorizat ”în mod imprudent” renovarea reşedinţei sale oficiale, fără să fi examinat în mod riguros modul în care avea să foe finanţată, însă nu a încălcat Codul de conduită ministerial, stabileşte un raport oficial, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Boris Johnson se află, în ultimele săptămâni, în centrul unor critici cu priivre la această renovare şi la finanţarea acesteia - estimată de unele publicaţii la câteva siute de mii de lire sterline.

Consilierul independent pe tema intereselor miniştrilor, baronul Christopher Geidt, a publicat vineri acest rapoort prin care îl exonerează pe liderul conservator de orice conflict de interese sau încălcare a Codului ministerial.

În raport se arată că un donator al Partidului Conservator, David Brownlow, a plătit o factură care acoperă oparte a costului renovării şi că Boris Johnson, care nu era la curent cu acest lucru, a plătit el însuşi întreaga sumă atunci când a aflat din presă.

Christopher Geidt conchide că nu există vreun conflict de interese.

”În afara lucrărilor finanţatre prin alocarea anuală, costul renovării mai largi a apartamentului nu este finanţat de către contribuabili şi a fost plătit de către premier personal”, a anunţat un purtător de cuvânt al lui Johnson.

Comisia Electoală britanică a deschis o anchetă cu privire la finanţarea renovării apartamentului premierului şi consideră că există motive să suspecteze faptul că s-a comis o infracţiune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.