Prim-ministrul britanic Boris Johnson a salutat, sâmbătă, drept un "moment istoric" declaraţia propusă de G7 cu scopul de a preveni viitoare pandemii, care vizează în special să reducă întârzieri la dezvoltarea de vaccinuri şi să reformeze Organizaţia Mondială a Sănătăţii, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cu acest acord, principalele democraţii din lume se vor angaja să împiedice o pandemie mondială să aibă loc din nou, pentru că distrugerile cauzate de Covid-19 să nu se mai repete", a declarat pe contul său de Twitter Boris Johnson. 

Documentul cuprinde o serie de angajamente pentru a împiedica o nouă pandemie. Este vorba despre reducerea întârzierilor de dezvoltare de vaccinuri, tratamente şi diagnostice, cu speranţa ca lumea să fie pregătită în cel puţin 100 de zile pentru a face faţă unei maladii subite. 

După întâlnirea lui Boris Johnson cu Emmanuel Macron, premierul britanic va avea discuţii şi cu liderii din Blocul comunitar şi cancelarul german Angela Merkel. 


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.