Forţe ale regimului sirian au bombardat intensiv o zonă deşertică aflată sub controlul grupării Statul Islamic (SI) în apropiere de provincia As-Suwayda, în sudul Siriei, potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Bombardamente şi lupte între forţe ale regimului şi SI s-au intensificat în cursul serii (de duminică) şi continuă”, a declarat pentru AFP directorul SOHR Rami Abdel Rahman. ”Regimul avansează către marginile de nord şi nord-est ale Suwayda”, care se învecinează cu partea deşertică a acestei provincii din sud, a adăugat el.

Această operaţiune ar reprezenta ”începutul ofensivei regimului cu obiecticul de a disloca SI din acest buzunar” în Badiya (deşert) din Suwayda, a adăugat Abdel Rahman, potrivit căruia ”importante întăriri militare au fost adunate” de forţe loialiste.

Aceste confruntări şi bombardamente au loc după ce Rusia a eşuat în negocierile sale în vederea eliberării a aproximativ 30 de ostatici civili răpiţi de SI luna trecută, în urma unei serii de atacuri coordonate contra provinciei Suwayda, care s-au soldat cu peste 250 de morţi.

SOHR şi publicaţia online Suwayda24 au anunţat duminică decapitarea unui ostatic SI, un student în vârstă de 19 ani.

Această execuţie, prima de la răpiri, a avut loc ”după eşecul negocierilor cu forţele regomului”, potrivit SOHR.

SI, care nu a revendicat această execuţie şi nici răpirile, a fost înfrânt în numeroase ofensive în Siria şi controlează în prezent mai puţin de 3% din teritoriu. Însă gruparea reuşeşte să lovească puternic, aşa cum au arătat-o atacurile sângeroase la Suwayda şi răpirile.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.