Preşedintele brazilian de extremă dreapta Jair Bolsonaro a dezvăluit că se gândeşte să-l numească pe Eduardo, unul dintre cei trei fii ai săi, ambasador în Statele Unite, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eduardo Bolsonaro, în prezent deputat, ”este un prieten al copiilor lui (Donald) Trump, vorbeşte engleză, spaniolă, are o experienţă foarte largă în lume. După părarea mea el poate fi persoana potrivită şi ar putea să se ocupe perfect de activitatea de la Washington”, le-a declarat joi unor jurnalişti preşedintele brazilian de extremă dreapta, în marja unui eveniment oficial la Brasilia.

Cu toate acestea, decizia îi revine fiului său, a spus el, întrucât, în vederea preluării postului de la Washington este necesar să renunţe la mandatul de membru al Congresului brazilian.

Numirea acestuia în funcţie este necesar să fie aprobată de către Senatul bralizian.

Eduardo Bolsonaro, în vârstă de 35 de ani, cel mai mic dintre fiii preşedintelui de extremă dreapta - toţi trei implicaţi în politică -, a declarat că nu a primit încă vreo propunere oficială în acest sens.

”Dacă preşedintele îmi încredinţează această misiune, voi fi pregătit să demisionez din mandatul meu”, a spus el.

”Îmi imaginez cum va fi perceput acest lucru de cealaltă parte: mă gândesc la poporul american care vede preşedintele unei ţări trimiţându-şi fiul la muncă...”, a spus el.

”Însă vorbesc engleză, vorbesc spaniolă, am fost ales cu un număr de sufragii-record, sunt preşedintele Comisiei de Relaţii Externe a Camerei Deputaţilor. Cred că titlurile şi competenţele mele îmi dau o anumită calificare”, a adăugat el.

Această eventualitate a fost dezvăluită la o zi după ziua de naştere a lui Eduardo Bolsonaro, care a împlinit miercuri 35 de ani - exact vârsta minimă cerută în vederea ocupării unui post de ambasador.

În campania electorală şi în primele luni de guvernare, Eduardo Bolsonaro a fost un fel de ministru de Externe informal al Guvernului de extremă dreapta al tatălui său.

El l-a însoţit pe tatăl său în mai multe vizite în străinătate, inclusiv într-o vizită oficială în Statele Unite, în martie.

În cadrul acestei vizite, el a fost singurul reprezentant brazilian care a participat împreună cu tatăl său la o întâlnire privată cu Donald Trump în Biroul Oval, la Casa Albă, în pofida faptului că ministrul brazilian de Externe Ernesto Araujo făcea parte din delegaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.