Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a anunţat miercuri, pe Twitter, că a fost autorizat de către medicii săi să plece ”acum” de la spitalul din Sao Paulo în care a fost internat luni, în urma unei ocluzii intestinale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Autorizare de externare acum”, a scris pe Twitter şeful statului brazilian, în vârstă de 66 de ani, postând o imagine în care apare în pat, înconjurat de către medici, cu degetul mare în sus, la fel ca el, fără să precizeze dacă externarea sa de la Spitalul Vila Nova Star a avut loc.

El s-a refăcut după o subocluzie intestinală din cauză căreia a fost internat de urgenţă luni, au anunţat marţi medicii săi, precizând că nu va fi operat din nou la abdomen.

Jair Bolsonaro a fost internat de mai multe ori şi a fost operat în patru rânduri la intestin în urma unui atentat cu armă albă a cărui victimăa fost în septembrie 2018, în campania electorală la preşedinţie.

Potrivit ultimului buletin publicat de Spitalul Vila Nova Star, marţi seara, Bolsonaro ”a evluat cu o bună acceptare a regimului lichid care i-a fost propus în cursul zilei, ceea ce a condus la retragerea sondei naso-gastrice”.

Cu nouă luni înaintea alegerilor prezidenţiale, şeful de stat de extremă dreapta şi-a întrerupt în noaptea de duminică spre luni concediul, în statul balnear Santa Catarina (sud), din cauza unor puternice dureri abdominale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.