Preşedintele Boliviei, Evo Morales, care ajuta pompierii la stingerea incendiilor care devastează pădurea amazoniană, s-a pierdut timp de o oră în junglă, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a fost găsit sănătos şi nevătămat. "Am avut o mică aventură noaptea trecută. Ne-am pierdut timp de aproape o oră, dar datorită soldaţilor am găsit drumul de întoarcere", le-a declarat râzând preşedintele jurnaliştilor la Robore. 

Canalul de televiziune Uno a difuzat un scurt videoclip în care Evo Morales repetă în plină noapte: "Unde sunteţi? Unde sunteţi?". 

Preşedintele care s-a alăturat unei echipe de pompieri, s-a pierdut în pădurea din satul Caballo Muerto, în municipalitatea  San Ignacio de Velasco, în departamentul Santa Cruz (est).

Evo Morales a declarat joi, la Robore, în estul ţării, că 342 de incendii au izbucnit în această regiune, adică dublul faţă de ziua de miercuri. Incendiile de pădure, care s-au intensificat în august, au devastat 1,2 milioane de hectare în Bolivia din luna mai în regiunile Chiquitanía şi Pantanal.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.