Preşedintele bolivian Evo Morales a demisionat, duminică, la câteva ore după ce anunţase organizarea de noi alegeri generale, scrutinul care l-a dat câştigător luna trecută fiind primit cu proteste, relatează presa internaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit cnn.com, Morales a spus că demisionează “pentru binele ţării”.

Protestatarii şi opoziţia din Bolivia au acuzat autorităţile electorale că au manipulat numărarea voturilor la alegerile din octombrie în favoarea lui Morales, liderul ţării de aproape 14 ani. Morales neagă acuzaţiile, dar s-a declarat câştigtor.

Demisia lui Evo Morales vine la doar câteva ore după ce liderul anunţa convocarea de noi alegeri generale, după ce Organizaţia Statelor Americane (OEA) a recomandat repetarea scrutinului care l-a dat câştigător la 20 octombrie. OEA, care a monitorizat alegerile, a cerut ca rezultatele să fie anulate.

Evo Morales, ales prima dată în 2006, a negat că ar fi implicat în fraudarea alegerilor şi a refuzat până acum să îşi dea demisia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.