Bloggeri şi jurnalişti ruşi pro-război au criticat luni Kremlinul pentru că nu a reuşit să îl împiedice pe preşedintele american Joe Biden să viziteze capitala ucraineană Kiev, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Veteran al armatei ruse şi fost ofiţer al Serviciului Federal de Securitate (FSB), Igor Ghirkin a declarat sarcastic că Biden putea fi dus până la Bahmut şi nu i se întâmpla nimic. "Nu aş fi surprins dacă tataie (oricum el nu este bun decât pentru simple provocări) este dus şi la Bahmut... ŞI NU I SE VA ÎNTÂMPLA NIMIC", a remarcat Ghirkin, ironic.

Condamnat de justiţia olandeză pentru implicarea în doborârea avionului MH17, Ghirkin a criticat în repetate rânduri Kremlinul şi Ministerul rus al Apărării pentru ceea ce consideră a fi o abordare "blândă" în invazia Rusiei din Ucraina.

CITEȘTE ȘI Ruşii au fost anunţaţi că Joe Biden merge la Kiev. Provocările unei vizite fără precedent

Jurnalistul rus Serghei Mardan a avut un ton şi mai dur, numind vizita lui Biden o "umilire demonstrativă a Rusiei".

"Biden la Kiev. Umilire demonstrativă a Rusiei", a scris jurnalistul pe canalul său de Telegram. "Poveştile despre hipersonica miraculoasă pot fi lăsate copiilor. La fel ca vrăjile despre războiul sfânt pe care îl purtăm cu întregul Occident. Probabil că există pauze de masă într-un război sfânt", a adăugat el ironic.

Un cont de Telegram gestionat de membri ai armatei ruse şi ai serviciilor navale, Zapiski micimana Pticikina, a remarcat de asemenea ironic că Biden a ajuns la Kiev înaintea preşedintelui rus Vladimir Putin: "La aproape un an de la începutul operaţiunii militare speciale, îl aşteptam în oraşul rus Kiev pe preşedintele Federaţiei Ruse, dar nu şi pe cel al Statelor Unite".

Au existat şi alţii care au fost mai puţin critici. Corespondentul Iuri Kotenok a afirmat că sirena de raid aerian care a sunat în timp ce Zelenski şi Biden ieşeau din Catedrala Sfântul Mihail a fost o "farsă", în timp ce Boris Rojin, de la Centrul pentru Jurnalism Politico-Militar, a declarat că Biden a vizitat oraşul doar pentru că i s-au dat asigurări că nimeni nu va trage în el. "Merită să ne amintim că preşedinţii SUA şi-au vizitat marionetele în Vietnam, Irak şi Afganistan. Ştim cum s-a terminat pentru Statele Unite", a adăugat Rojin.

CITEȘTE ȘI Prima reacţie de la Moscova la vizita lui Biden la Kiev. Dmitri Medvedev: După ce a primit garanţii de securitate de la noi, s-a dus să jure credinţă regimului neonazist

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.