Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat pentru CNN că provocările în materie de imigraţie cu care se confruntă administraţia Biden de-a lungul graniţei de sud sunt „dincolo de orice a văzut oricine înainte” şi că problema va fi un punct cheie al unui summit al liderilor regionali care va avea loc săptămâna aceasta. în Los Angeles.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ne confruntăm cu o provocare care, dintr-o varietate de motive, depăşeşte orice a văzut oricine înainte, tocmai de aceea abordarea pe care o adoptăm, inclusiv aici la summit, este atât de importantă”, a afirmat Blinken.

El a continuat: „Şi aceasta este o abordare de responsabilitate comună în care toţi cei din emisferă care sunt afectaţi de migraţia ilegală în special, migraţia în general, adică ţările de origine, ţările de tranzit, ţările de destinaţie, se unesc pentru a-şi asuma responsabilitatea comună pentru gestionarea acestei probleme într-un mod sigur, uman şi ordonat.”

Secretarul de stat a adăugat că SUA lucrează cu ţările la summit pentru a încerca să ajungă la „acţiuni specifice” pe care le pot întreprinde pentru a aborda problema şi a făcut referire la un nou document privind migraţia, numit Declaraţia de la Los Angeles, pe care SUA şi alte ţări sunt aşteptate să îl semneze în această săptămână. Este menit să explice modul în care ţările din regiune şi din întreaga lume ar trebui să împartă responsabilitatea pentru primirea migranţilor.
În special, liderii mai multor ţări care sunt esenţiale pentru abordarea migraţiei -- inclusiv Mexic, El Salvador, Honduras şi Guatemala -- boicotează summitul, dând o lovitură administraţiei Biden într-un moment în care se luptă să gestioneze problema migraţiei,

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.