Secretarul de stat american Antony Blinken a ajuns la Tel Aviv şi urmează să se întâlnească marţi cu liderii israelieni în încercarea sa de a împiedica conflictul din Gaza să se transforme într-o conflagraţie regională, în timp ce armata israeliană a declarat că lupta împotriva Hamas va dura tot anul, potrivit France24.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Blinken a sosit la Tel Aviv la sfârşitul zilei de luni pentru a-i informa pe oficialii israelieni cu privire la cele două zile de discuţii cu liderii arabi pentru a pune capăt războiului.

Secretarul de stat american Antony Blinken a sosit luni seară la Tel Aviv pentru a se întâlni cu liderii israelieni.

Se aşteaptă ca Blinken să-i informeze pe aceştia cu privire la discuţiile sale cu liderii arabi, să încerce să obţină o mai bună protecţie pentru civilii palestinieni şi să împiedice extinderea conflictului din Gaza. Israelul continuă atacurile aeriene asupra sudului şi centrului Gaza, inclusiv rapoarte de bombardamente în apropierea Spitalului Martirilor Al-Aqsa.

Medicii fără frontiere şi alte grupuri de ajutorare s-au retras din spitalul din Deir al-Balah, spunând că este prea periculos pe fondul bombardamentelor israeliene. Israelul a ucis luni un comandant de top al grupării Hezbollah, susţinută de Iran, într-un atac în sudul Libanului, ceea ce sporeşte temerile că conflictul din Gaza s-ar putea extinde în întreaga regiune.

Aproximativ 249 de palestinieni au fost ucişi şi 510 au fost răniţi în loviturile israeliene asupra Gaza în ultimele 24 de ore, a declarat luni Ministerul Sănătăţii din Gaza.

Oficialii israelieni afirmă că 1 139 de persoane au fost ucise în atacurile din 7 octombrie din sudul Israelului, conduse de Hamas, printre care 695 de civili israelieni, inclusiv 36 de copii. Cel puţin 23.084 de persoane au fost ucise şi 58.926 au fost rănite în urma asaltului israelian asupra Fâşiei Gaza, potrivit ministerului sănătăţii din enclava condusă de Hamas. LIVE

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.