Biserica Ortodoxă Rusă este puternic împotriva oricărei violenţe domestice, dar este în egală măsură împotriva intruziunilor în viaţa de familie, a declarat miercuri Patriarhul rus Kirill, conform agenţiei TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Proiectele de lege pentru prevenirea aşa-numitelor abuzuri domestice, violenţa în familie sunt luate în calcul de Duma de Stat în acest moment", a spus patriarhul.

„Bineînţeles, nu ar trebui să se permită violenţe în familii, dar există şi ceva periculos în tendinţele care se concretizează acum, inclusiv în plan legislativ, când sub pretextul combaterii acestor cazuri, anumite persoane încearcă să legitimeze amestecul în familie al organizaţiilor publice sau de stat sau al unor voluntari care se presupune că vor ajuta la rezolvarea problemelor familiei ", a spus el.

Potrivit patriarhului Kirill, este nevoie de multă precauţie în astfel de cazuri de amestec în viaţa de familie.

"De aceea, fiind categoric împotriva oricăror abuzuri în familie şi văzându-le ca un mare păcat şi o infracţiune, trebuie să ridicăm vocea pentru a proteja spaţiul familiei împotriva oricărei intruziuni din afară, sub orice pretext", a subliniat patriarhul.

El a recunoscut, însă, problema violenţei domestice în familiile ruseşti.

„Adesea asistăm la conflicte familiale atât de grave între vecinii noştri”, a subliniat patriarhul.

"Unii au asistat, de asemenea, la adevărate violenţe şi la durerea pe care unul dintre soţi o simte fizic sau spiritual", a adăugat el.

Vinerea trecută, un proiect de lege privind prevenirea abuzurilor domestice a fost postat pe site-ul Camerei superioare a Parlamentului rus. Purtătorul de cuvânt, Valentina Matviyenko, a declarat că proiectul de lege va fi discutat cu organizaţii publice, inclusiv cu cele care sunt împotriva acestor iniţiative, precum şi cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe şi ai altor confesiuni. Matviyenko a promis că propunerile constructive vor fi luate în considerare în versiunea finală a proiectului de lege.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.