Biserica Ortodoxă greacă ”Sf. Porfirie” a fost lovită în timpul unui atac aerian al Israelului, joi noapte, potrivit proprietarilor săi şi Hamas, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Complexul bisericii din Gaza City este proprietatea Patriarhiei Ortodoxe din Ierusalim, care a afirmat, într-o declaraţie, că ”rămâne angajată în a-şi îndeplini datoria religioasă şi morală de a asigura asistenţă, sprijin şi refugiu celor aflaţi în nevoie, în contextul solicitărilor continue ale Israelului de a evacua aceste instituţii de civili şi al presiunilor exercitate asupra bisericilor în această privinţă”.

”A ţinti bisericile şi instituţiile lor, împreună cu adăposturile pe care le oferă pentru a proteja cetăţeni nevinovaţi, în special copii şi femei care şi-au pierdut casele din cauza atacurilor aeriene ale Israelului asupra zonelor rezidenţiale din ultimele 13 zile, reprezintă o crimă de război care nu poate fi ignorată”, se arată în declaraţia Patriarhiei.

Un atac aerian al Israelului a provocat prăbuşirea uneia dintre clădirile aparţinând Bisericii Ortodoxe Greacă din centrul Gaza City, a afirmat, într-o declaraţie, Ministerul de Interne şi Securitate Naţională, controlat de Hamas, adăugând că multe persoane care se adăposteau în imobil au fost rănite.

Forţele de Apărare Israeliene (IDF) au recunoscut, vineri, că ”un perete al unei biserici din zonă a fost avariat” ca rezultat al unei lovituri a IDF.

”În cursul zilei, avioane de luptă ale IDF au lovit centrul de comandă şi control aparţinând unui terorist Hamas implicat în lansarea de rachete şi mortiere spre Israel”, a declarat IDF pentru CNN.

”Centrul de comandă şi control era folosit pentru a desfăşura atacuri împotriva Israelului şi conţinea infrastructură teroristă aparţinând organizaţiei teroriste Hamas”, se arată în declaraţia IDF.

”Ştim că au fost raportate victime. Incidentul este analiaat”, mai scrie în declaraţie.

”Hamas îşi inserează intenţionat instrumentele în zone civile şi îi foloseşte pe locuitorii Fâşiei Gaza ca scuturi umane”, a susţinut IDF.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.