Fostul preşedinte american Bill Clinton a anunţat, miercuri, că a fost testat pozitiv pentru Covid-19 şi că prezintă simptome uşoare, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt recunoscător pentru că am fost vaccinat, ceea ce a făcut ca infectarea mea să rămână uşoară şi îi îndemn pe toţi să facă acelaşi lucru, mai ales când intrăm în lunile de iarnă", a declarat Clinton într-un tweet. 

Fostul preşedinte, în vârstă de 76 de ani, a adăugat că "se simte bine în general” şi este izolat la domiciliu.  

Clinton a fost spitalizat anul trecut pentru o infecţie a tractului urinar care s-a răspândit în fluxul sanguin. De asemenea, el a suferit o operaţie de bypass cardiac cvadruplu în 2004 şi i s-au introdus două stenturi pentru a deschide o arteră în 2010. 

Cel de-al 42-lea preşedinte este cel mai recent membru al clubului preşedinţilor care a fost testat pozitiv pentru virus.  

Preşedintele Joe Biden a contractat Covid-19 în această vară, iar preşedintele de atunci, Donald Trump, a fost testat pozitiv în octombrie 2020. Fostul preşedinte Barack Obama a avut, de asemenea, o infectare uşoară la începutul acestui an. 

Cazurile de Covid-19, spitalizările şi decesele au rămas stabile în SUA în ultimele săptămâni, deşi impactul virusului nu a dispărut: în medie, peste 300 de americani mor şi 3.400 de persoane sunt spitalizate în fiecare zi cu Covid-19, potrivit datelor Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA. 

Doar 12% dintre persoanele eligibile din SUA au primit rapelul actualizat pentru Covid-19, potrivit CDC, iar 1 din 5 persoane din întreaga ţară rămâne complet nevaccinată. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.