Bilanţul victimelor în Fâşia Gaza de la începutul războiului Israel-Hamas a depăşit 10.000 de morţi, anunţă luni Ministerul Sănătăţii din enclava aflată sub controlul mişcării islamiste, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total, 10.022 de palestinieni au fost ucişi în enclavă în atacuri aeriene israeliene - inclusiv 4.104 copii, 2.641 de femei şi 611 bătrâni -, anunţă un purtător de cuvânt al ministerului, Ashraf Al Qudra.

Acest bilanţ arată că aproximativ trei sfeturi dintre morţi provin din populaţia vulnerabilă.

Alte 25.408 de persoane au fost rănite, anunţă ministerul.

Era neclar câţi combatanţi au fost ucişi în Fâşia Gaza.

CNN subliniază că nu poate verifica din surse independente bilanţul ministerului Hamas.

Israelul a lansat acest război în urma unui atac al Hamas, la 7 octombrie, în Israel, soldat cu 1.400 de morţi şi peste 240 de ostatici.

Israelul a anunţat că vrea să ”aneantizeze” Hamasul.

Mii de palestinieni au fost ucişi în Fâşia Gaza în octombrie - un bilanţ mai mare decât al tuturor războaielor Israelului în enclavă din ultimii 15 ani.

Înaltul Comisariat ONU al Drepturilor Omului consideră că atacuri israeliene în cea mai mare tabără de refugiaţi din enclavă pot fi considerate ”crime de război”, având în vedere amploarea victimelor şi distrugerilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.