Cel puţin 8.525 de palestinieni - inclusiv 3.542 de copii - au fost ucişi în atacuri israeliene în Fâşia Gaza de la 7 octombrie, anunţă marţi Ministerul Sănătăţii din enclava palestiniană, aflată sub controlul Hamas, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total 130 de membri ai personalului care acordă îngrijiri medicale au fost ucişi, declară un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Ashraf Al-Qudra.

Cincisprezece spitale şi 32 de centre de îngrijiri au fost ”scoase din serviciu”, potrivit aceleiaşi surse.

Pe de altă parte, cel puţin 13 persoane au fost ucise, în noaptea de luni spre marţi, în Fâşia Gaza, potrivit unui membru al Spitatului Maririi Al-Aqsa, relatează CNN.

Israelul a bombardat o casă la al-Zawaida, în Deir al Balah, şi a ucis 13 persoane înăuntru - inclusiv copii -, declară unui jurnalist CNN şeful infirmierilor din spital, dr. Khalil Al Dikran.

Jurnalistu CNN, prezent la Spitalul Martirii Al-Aqsa marţi, a numărat 44 de cadavre într-un cort-morgă, pregătite de înmormântare, inclusiv cele 13 victime din noaptea de luni spre marţi.

Celelalte victime au fost ucise în atacuri aeriene luni după-amiaza, care au vizat două case şi o sală de căsătorii folosite ca adăpost de către palestinieni refugiaţi din nordul Fâşiei Gaza, potrivit doctorului.

Potrivit acestuia, 31 de persoane au fost ucise luni în atacuri aeriene în centrul Fâşiei Gaza.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.