Bilanţul victimelor războiului din Fâşia Gaza a crescut la 10.328 de morţi, inclusiv 4.037 de copii, anunţă marţi, Ministerul Sănătăţii al Hamas, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bilanţ anterior anunţa 10.022 de morţi.

Emiratele Arabe Unite (EAU) au anunţat că urmează să trimită un spital de campanie în Fâşia Gaza, unde ajutoarele umanitare intră lent, după o lună de război între Israel şi Hamas.

Cinci avioane au plecat de la Abu Dhabi către aeroportul egiptean Al-Arich, situat în apropierea frontierei cu Fâşia Gaza, care transportă materialul necesar unei structuri cu 150 de patru, anunţă agenţia oficială Wam.

Un oficial din EAU contactat de AFP declară că nu deţine informaţii, pentru moment, despre felul cum urmează să fie trimis echipamentul în Fâşia Gaza, unde spitalele sunt depăşite de situaţie şi le lipseşte totul.

Spitalul urmează să includă secţii de chirurgie, ginecologie şi terapie intensivă.

El ”se va ocupa atât de copii, cât şi de adulţi”, potrivit Wam.

EAU şi-au normalizat relaţiile cu Israelul în 2020, în cadrul Acordurilor Abraham, negociate de către Statele Unite ale lui Donald Trump şi care includ Bahrainul şi Marocul.

Această ţară bogată de la Golful Persic anunţa săptămâna trecută că primeşte 1.000 de copii din Fâşia Gaza, însoţiţi de către familiile lor, pentru a fi îngrijiţi în spitale din Emirate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.