Două cadavre au fost găsite la bordul feriborului italian Euroferry Olympia, care a luat foc în largul Insulei greceşti Corfu, la 18 februarie, iar bilanţul victimelor acestui accident a crescut la 11, potrivit Pazeide Coastă elene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui bilanţ anterior, ”nouă corpuri au fost descoperite carbonizate în cala Euroferry Olympia, iar două persoane au fost date dispărute”, a declarat miercuri AFP o reprezentată a biroului de presă al Pazei de Coastă.

Însă ”alte două corpuri au fost descoperite (miercuri), în timpul unor căutări pe feribot”, a anunţat ea.

Acest incendiu violent, care a izbucnit în dimineaţa lui 18 februarie, când la bordul navei se aflau aproape 300 de oameni, a fost stins abia o săptămână mai târziu.

Între cei 281 de supravieţuitori - 230 de pasageri şi 51 de membri ai echipajului - se aflau doi migranţi afgani, care nu au fost înregistraţi pe lista pasagerilor, ceea ce alimentează temeri cuprivire la faptul că alte persoane s-ar fi putut îmbarca fără să se înregistreze.

Incendiul a izbucnit la zece mile nautice nord de Corfu, la Marea Ionică, la două ore de la plecarea feribotului din portul grec Igumeniţa, către Brindisi, în Italia.

O anchetă în vederea stabilirii originii incendiului este în continuare în curs.

Potrivit grupului Grimaldi, proprietarul feribotului, incendiul a izbucnit într-o cală rezervată vehiculelor.

Feribotul transporta 153 de vehicule comerciale şi 32 de autonobile, potrivit grupului Grimaldi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.