Italia a fost lovită marţi, pentru a treia zi consecutiv, de furtuni puternice care au ucis cel puţin 11 persoane şi au inundat cea mai mare parte a Veneţiei, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Piaţa San Marco a rămas inundată pentru a doua zi consecutiv iar Basilica San Marco a fost şi ea inundată.

“Basilica a îmbătrânit 20 de ani într-o zi şi probabil că sunt optimist când spun acest lucru”, a declarat Carlo Tesserin, administratorul-şef al bisericii.

Presa din Italia a informat că este pentru a doua oară în ultimul secol când basilica a fost inundată şi doar a cincea oară când un asemenea nivel de apă a ajuns înăuntrul catedralei, în toată istoria sa de 1.000 de ani.

“Devine din ce în ce mai dificil pentru noi şi ar putea chiar deveni imposibil să o reparăm, mai ales în vremea schimbărilor climatice”, a declarat Tesserin.

Pagube au fost raportate în mai multe oraşe din nordul, sudul şi centrul Italiei. Mulţi dintre cei 11 morţi au fost loviţi de copaci care au căzut din cauza vântului puternic, care a atins viteze de 150 km/h.

Una dintre cele mai afectate regiuni este Liguria. Digurile au fost distruse de valurile puternice iar apa a răsturnat zeci de iahturi de lux. Presa locală a informat că un iaht al fostului prim-ministru Silvio Berlusconi este printre cele afectate.

Oraşul din apropiere, Portofino, a fost afectat de alunecări de teren iar un videoclip arată cum apa de mare pătrunde în satul pescăresc Vernazza.

Vremea este aşteptată să se îmbunătăţească marţi seara şi miercuri, conform unui oficial al agenţiei de protecţie civilă.

În Franţa, căderile masive de zăpadă din sudul şi centrul ţării au cauzat haos pe drumuri şi pene de current pentru 200.000 de case, conform autorităţilor francize.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.