Bilanţul exploziei de grizu într-o mină de cărbune, în estul separatist al Ucrainei. a crescut sâmbătă la 17 morţi, a anunţat agenţia locală de presă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un prim bilanţ anunţa vineri trei morţi şi 14 dispăruţi, revizuit apoi la cinci morţi şi 12 dipăruţi.

Potrivit autorităţilor, 17 angajaţi ai minei ”Sihdcarbon”, în satul Iurivka, la aproximativ 20 de kilometri sud-vest de Lugansk, se aflau în subteran joi dimineaţa, la momentul accidentului.

”Salvatorii au recuperat 17 corpuri dintre dărâmături”, a anunţat sâmbătă agenţia de presă a ”republicii” autoproclamate de la Lugansk (LNR).

Potrivit primelor constatări, surparea minei a fost cauzată de o explozie de gaze, au precizat autorităţile separatiste din acest bazin al uilei.

Ministerul rus al Situaţiilor de Urgenţă a anunţat că au trimis la faţa locului salvatori şi echipament, la cererea separatiştilor proruşi.

”Republica” autoproclamată de la Lugansk este unul dintre cele două teritorii din estul Ucrainei asupra cărora Kievul nu mai deţine controlul, în urma izbucnirii unui sângeros război, în 2014, între forţe ucrainene şi separatişti proruşi susţinuţi, potrivit Kievului şi Occidentului de Rusia, care neagă aceste acuzaţii.

Războiul din estul Ucrainei s-a soldat cu aproape 13.000 de morţi în cinci ani.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.