Cinci persoane au murit în explozia care a avut loc într-o centrală hidroelectrică în nordul Italiei, iar alte două persoane rămân date dispărute, potrivit unui nou bilanţ anunţat de către pompieri joi, după descoperirea a două corpuri, relatează AFP.
Cele două corpuri au fost găsite în etajele subterane ale Centralei Bargi, care se află pe malul barajului artificial Suviana, în comuna Camugnano, la aproximativ 50 de kilometri sud de Bologna.
Aproximativ 100 de pompieri - inclusiv 12 scafandri - sunt prezenţi în continuare la faţa locului şi continuă căutări, declară AFP pompierii.
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
Un bilanţ precedent, publicat miercuri, anunţa trei morţi şi patru dispăruţi.
Autorităţile italiene au confirmat decesul unui cetăţean român în urma exploziei. Presa locală scrie că românul avea 45 de ani şi era rezident în Settimo Torinese.
Centrala este gestionată de către Enel Green Power, o unitate de producţie de energie regenerabilă a gigantului italian Enel, care a deschis un fond în valoare de două milioane de euro destinat victimelor şi rudelor acestora.
Întreprinderea a declarat AFP că un incendiu a atins unul dintre cele două grupuri ale centralei din locul numit Bargi.
”După anchetă, bazinul barajului uzinei Bargi nu a fost avariat şi este în siguranţă”, a precizat grupul.
Producţia a fost întreruptă, însă nu există un imapct asupra aprovizionării locale sau naţionale.
”Lucrări de îmbunătăţire a eficienţei” erau în curs în centrală atunci când a avut loc explozia, potrivit Enel Green Power.
”Nu exista nicio problemă de securitate. era o intervenţie prevăzută din septembrie 2022 (...) în vederea unei actualizări tehnice”, declară CEO-ul Enel Green Power, Salvatore Bernabei, citat de ziarul Il Corriere della Sera.
Aceste lucrări au fost încredinţate unui număr de trei întrepinderi specializate importante - Siemens, ABB şi Voith.
O anchetă a Parchetului din Bologna este în curs şi examinează, între altele, lanţul de subcontractori, a anunţat în faţa presei locale procurorul Bolognei, Giuseppe Amato.
Italia avea la sfârşitul lui 2021 646 de centrale hidroelectrice, majoritatea situate în nord.
La sfârşitul lui 2021, centralele hidroelectrice - cu o producţie de 45,39 terwaţi oră - reprezentau peste 14% din consumul naţional şi 39% din producţia din surse regenerabile.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.