Bilanţului atacului rus de la Krivoi Rog a crescut la şase morţi şi 75 de răniţi, după ce două rachete ruseşti au lovit o zonă rezidenţială şi o universitate din oraşul natala al preşedintelui ucrainean Violodimir Zelenski, anunţă şeful Administraţiei Militare a regiunii Dnipropetrovsk, Serghii Lîsak, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bilanţ anterior anunţa patru morţi şi 43 de răniţi.

”Etajele patru şi nouă ale clădirii au fost complet distruse”, a anunţat luni după-amiaza, într-o postare, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

”Intervenţia este dificilă, părţi din structura clădirii cădeau”, preciza el.

Peste 350 de persoane erau implicate în operaţiuni de căutare şi salvare în urma acestui atac, potrivit lui Zelenski.

Rusia a tras două rachete balistice la Krivoi Rog, a declarat CNN şeful Consiliului Apărării oraşului, Oleksandr Vilkul.

El a anunţat că o fată în vârstă de zece ani a fost cusiă în atac, că 22 dintre răniţi au fost spitalizaţi, inclusiv doi copii, iar două persoane se aflau în stare gravă.

Bilanţul poate creşte pe măsură ce operaţiunea avansează, a anunţat el.

Centre de ajutor urmează să funcţioneze până la căderea nopţii, iar marţi începând de dimineaţa.

Marţi urmează să fie o zi de doliu la Krivoi Rog, a anunţat Vilkul.

Moscova nu a comentat imediat cu privire la acest atac.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.