Cel puţin 1.417 palestinieni au fost ucişi, iar alţi 6.268 au fost răniţi în represaliile israeliene în Fîşia Gaza după atacul Hamas în Israel de sâmbătă, anunţă Ministerul palestinian al Sănătăţii de la Gaza, relatează AFP şi CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bilanţ anterior anunţa 1.100 de morţi.

În total 447 de copii şi 248 de femei au fost ucise în atacuri aeriene israeliene în Fâşia Gaza de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas, precizează ministerul.

Alte 6.268 de palestinieni au fost răniţi, anunţă aceeaşi sursă.

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a respins joi, într-o întâlnire cu regele Abdallah al Iordaniei, asasinarea sau violenţa împotriva civililor ambelor părţi.

Ele încalcă morala, religia şi dreptul internaţional, a denunţat preşedintele palestinian.

”Renunţăm la violenţă şi aderăm la legitimitatea internaţională, la rezistenţa populară paşnică şi la acţiunea politică ca mijloc de atingere a obiectivelor noastre naţionale”, a declarat liderul palestinian citat de agenţia palestiniană de presă Wafa.

Armata israeliană a anunţat joi într-un comunicat că a bombardat, începând de sâmbătă, enclava palestiniană Fâşia Gaza, aflată sub controlul mişcării islamiste Hamas, cu 4.000 de tone de explizivi.

”Aproximativ 6.000 de bombe au fost lansate deasupra Fâşiei Gaza, cu o greutate totală de 4.000 de tone de explozivi”, de la începutul represaliilor israeliene faţă de atacul lansat de Hamas sâmbătă.

”Sute de terorişti” au fost ucişi, anunţă armata israliană în acest comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.