Cel puţin 11 persoane - inclusiv nouă elevi şi un profesor - au fost ucise marţi într-un atac armat într-o şcoalădin Kazan, în centrul Rusiei, potrivit unui nou bilanţ provizoriu, iar unul dintre atacatori, un adolescent, a fost arestat de forţe de ordine, iar al doilea a fost ucis prin împuşcare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit serviciilor de salvare, citate de agenţiile ruse de presă Tass, Interfax şi RIA Novosti, 11 persoane au fost ucise la Kazan, inclusiv nouă elevi.

Tass scrie că alte 32 de persoane au fost rănite.

Un al doilea atacator, care se afla în clădirea şcolii, a fost ucis prin împuşcare.

Un bilanţ anterior anunţa cel puţin opt morţi şi zece răniţi.

”Forţele de ordine au arestat un adolescent care este suspencat de faptul că se află la originea atacului armat”, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de securitate citată de RIA Novosti, care precizează că 21 de brigăzi de ambulanţieri au fost trimise la faţa locului.

”Atacatorul a fost arestat. Este un adolescent”, a declarat o sursă sub acoperirea anonimatului pentru agenţia rusă de presă Interfax.

Potrivit liderului Tatarstanului, o republică musulmană a cărei capitală se află la Kazan, suspectul arestat este în vârstă de 19 ani.

”El avea un permis de portarmă”, a precizat Ruslan Minnihanov, care s-a dus lafaţa locului, la televiziunea publică.

Potrivit Interfax, RIA Novosti şi Interfax, cel de-al doilea atacator, care s-a baricadat în şcoală, a fost ucis într-un asalt al poliţiei.

”Am auzit o explozie în clădirea şcolii, vedem un fum puternic”, a declarat un martor neidentificat, citat de RIA Novosti.

”Eu eram în clasă. Am auzit mai întâi o explozie, iar apoi focuri de armă”, a declarat Tass o profesoară de la această şcoală.

Autorităţile din Tatarstan au anunţat o consolidare a măsurilor de securitate în alte şcoli din oraş.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.