Bilanţul victimelor Războiului din Fâşia Gaza a crescut la 11.078 de morţi de la începutul războiului cu Israelul, anunţă vineri Ministerul Sănătăţii al Hamas, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bilanţ anterior anunţa 10.812 morţi.

Numărul copiilor ucişi în război a crescut la 4.506, iar al femeilor la 3.027, precizează ministerul.

Alte 27.490 de persoane au fost rănite, potrivit aceleiaşi surse.

13 MORŢI ŞI ZECI DE RĂNIŢI ÎNTR-UN ATC ISRAELIAN LA SPITALUL AL-SHIFA

Guvernul mişcării islamiste de la Gaza a anunţat că 13 palestinieni au fost ucişi, iar alte zeci au fost răniţi într-un atac israelian, vineri, vizând complexul Spitalului Al-Shifa - cel mai mare din enclavă.

”Treisprezece martiri şi zeci de răniţi într-un atac israelian la complexul Al-Shifa azi (vineri)”, în centrul Fâşiei Gaza, a denunţat şeful biroului de presă al Hamas, Salama Maarouf.

Armata israeliană nu a comunicat cu privire la vreo operaţiune în acest sens.

Joi seara, un purtător de cuvânt al armatei israeliene anunţa că o divizie a Tsahalului desfăşura o operaţiune într-o zonă ”foarte aropiată de Spitalul al-Shifa”.

PESTE 100 DE ANGAJAŢI UNRWA, UCIŞI

Pe de altă parte, Agenţia ONU pentru Refugiaţi Palestinieni (UNRWA) a anunţat vineri că peste 100 dintre angajaţii săi au fost ucişi în Fâşia Gaza de la începutul Războiului Israel-Hamas.

”(Sunt) aneantizat. Confirm că peste 100 de colegi de la UNRWA au fost ucişi în decurs de o lună. Părinţi, profesori, infirmieri, medici, personal de susţinere. @UNRWA este în doliu, palestinienii sunt în doliu, israelienii sunt în doliu. Pentru a pune capăt acestei tragedii, este necesar un armistiţiu umanitar acum”, a anunţat pe X directorul UNRWA, Philippe Lazzarini.

El a îndemnat la oprirea ”carnagiului” în Fâşia Gaza şi la ridicarea asediului impus de israel enclavei palestiniene.

”Ştergerea (de pe hartă) a unor cartiere întregi nu este un răspuns la crimele odioase comise de către Hamas. Din contră. Asta creează o nouă generaţie de palestinieni lezaţi, susceptibili să perpetueze ciclul violenţei. Carnagiul trebuie pur şi simplu să înceteze”, scrie el într-un editorial, anunţă într-un comunicat UNRWA.

”Asediul (Fâşiei) Gaza treuie să ia sfârşit, iar un ajutor umanitar continuu trebuie să fie autorizat să circule în Fâşia Gaza fără restricţii”, cere directorul UNRWA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.