Ploile torenţiale care au provocat inundaţii şi alunecări de teren începând de marţi, în regiunea Recife din nord-estul Braziliei, au dus la moartea a cel puţin 79 de oameni. De asemenea, 56 de persoane sunt dispărute, conform bilanţului anunţat duminică, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Duminică, la ora 18.00, numărul persoanelor care au murit din cauza ploilor a ajuns la 79”, a precizat Apărarea Civilă din Pernambuco într-un comunicat.

Într-un interval de acalmie, aproximativ 1.200 de oameni au reluat duminică, folisosind elicoptere şi bărci, căutările celor dispăruţi şi celor rămaşi izolaţi.

Cel mai dur bilanţ s-a înregistrat după o alunecare de teren la Jardim Monte Verde: 19 morţi, dintre care 11 din aceeaşi familie. Cei 11 erau rude ale lui Luiz Estevao Aguiar, bărbat care a dat declaraţii pentru Globo: “A murit sora mea, a murit cumnatul meu, au murit 11 oameni din familia mea”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.