Cel puţin 18 persoane au fost ucise iar alte câteva zeci au fost rănite în explozia de un liceu din Crimeea controlată de Rusia, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialii au informat că “un dispozitiv exploziv neidentificat” a fost detonat la un colegiu tehnic din Kerci, oraşul în care Moscova a construit un pod între peninsula Crimeea şi Rusia.

Serghei Melikov, un oficial al gărzii naţionale a Rusiei, a informat că incidentul este “un act terrorist”. Victimele au fost transportate la spital iar o operaţiune majoră de salvare a fost declanşată.

Patru avioane militare erau pregătite să transporte răniţii iar spitalele militare erau pregătite să primească victime, dacă va fi necesar, conform ministrului rus al Apărării, Serghei Shoigu.

Directoarea liceului, care nu s-a aflat la faţa locului la momentul atacului, a declarat pentru presa din Rusia că mai mulţi bărbaţi înarmaţi au intrat în clădire. Ea a comparat atacul cu cel din Breslan din 2004. Atunci au murit în jur de 330 de persoane.

“Erau multe cadavre ale copiilor, un adevărat atac terorist”, a declarat ea.

Serghei Aksenov, liderul susţinut de Rusia al Crimeei, a declarat pentru Tass că informaţiile din presă conform cărora au existat împuşcături după explozie sunt false şi a declarat că situaţia de la faţa locului este calmă. El a anunţat şi trei zile de doliu pentru victime.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.