Bilanţul definitiv al victimelor incendiului de la Grenfell Tower nu va fi cunoscut multe luni, iar în prezent se presupune că au murit 80 de persoane, anunţă poliţia, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele mai multe victime provin din 23 dintre cele 129 de apartamente ale blocului turn de locuinţe sociale din North Kensingston.

Incendiul de la 14 iunie a distrus 151 de locuinţe - cele mai multe în bloc, însă şi un număr de proprietăţi din jur.

Superintendenta Fiona McCormack a anunţat că numărul total al morţilor va fi cunoscut numai după ce operaţiunea de căutare şi recuperare se va încheia.

”Ceea ce pot să spun este că noi credem că aproximativ 80 de persoane fie au murit, fie au fost date dispărute, iar eu presupun că ele sunt moarte”, a declarat ea.

”Nu vreau să existe victime ascunse acolo. Vrem să înţelegem preţul uman real al acestei tragedii”, a adăugat ea.

Poliţia afirmă că unii locatari au încercat să urce în clădire, pentru a scăpa de flăcări, şi probabil că un număr de persoane ar putea să fi ajuns la un anumit etaj.

McCormack a declarat că poliţişti este necesar să pregătească unele familii să accepte realitatea faptului că rămăşiţele rudelor lor nu vor fi găsite vreodată.

”O devastare totală a avut loc în apartamente”, a spus ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.