Grupul de lucru pentru prevenire şi control din Wuhan, epicentrul pandemiei de Covid-19, a revizuit bilanţul deceselor în creştere cu 50%, de la 2.579 la 3.869, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul a fost actualizat după săptămâni de scepticism referitor la cifrele raportate de autorităţi, mai ales că alte ţări au înregistrat peste 10.000 de decese.

Agenţia a transmis că între motivele schimbării s-au aflat şi adăugarea numărului pacienţilor care nu au reuşit să ajungă în spitale, raportarea eronată şi târzie, precum şi dificultatea întâmpinată în cumularea datelor primite de la spitale private, de campanie şi alte unităţi medicale care au îngrijit astfel de pacienţi.

„Fiecare pierdere de viaţă în timpul acestei pandemii nu este doar o sursă de suferinţă pentru familie, dar şi pentru oraş. Dorim să transmitem sincere condoleanţe familiilor celor care au murit în timpul epidemiei, dar şi colegilor noştri şi personalului medical care şi-au sacrificat vieţile”, a transmis instituţia.

La nivel mondial, de la depistarea coronavirusului la finalul anului 2019, în Wuhan, au fost înregistrate peste 2,1 milioane de cazuri de îmbolnăvire şi mai mult de 141.000 de decese. Din totalul celor infectaţi, peste 535.000 de oameni au fost vindecaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.