Bilanţul deceselor provocate de atacul de sâmbătă, la o şcoală din Kabul, a crescut la 50, iar cele mai multe dintre victime au vârste cuprinse între 11 şi 15 ani, a anunţat duminică Ministerul afgan de Interne, citează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul celor răniţi în explozii a crescut la peste 100, a adăugat un oficial al ministerului.

Sâmbătă, trei explozii au avut loc la ieşirea din şcoală, când elevii plecau de la cursuri. 

Prima explozie a fost a unui vehicul plin cu explozibil, urmată de alte două, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, care a adugat că numărul victimelor poate creşte.

Kabul este în alertă de când Washingtonul a anunţat luna trecută planuri de a retrage toate trupele americane până pe 11 septembrie, iar oficialii afgani au spus că talibanii au înteţit atacurile în ţară.

Nicio grupare nu a revendicat atacul de sâmbătă. Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a negat implicarea grupului insurgent şi a condamnat incidentul.

Exploziile au avut loc în vestul oraşului, zonă în care trăiesc în majoritate musulmani şiiţi care a fost atacată frecvent de-a lungul anilor de militanţii din organizaţia Stat Islamic.

Unitatea de învăţământ este destinată fetelor şi băieţilor, care învaţă în trei schimburi, al doilea fiind pentru eleve.

Atacul a vizat etnicii hazara, care sunt în majoritate în cartierul Dasht-e-Barchi, unde au avut loc exploziile. Majoritatea etnicilor hazara sunt musulmani şiiţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.