Statele Unite au înregistrat 1.738 de morţi din cauza noului coronavirus în 24 de ore, un bilanţ în scădere faţă de bilanţul zilnic anterior, potrivit Universităţii de Medicină Johns Hopkins, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest bilanţ zilnic creşte la 46.583 numărul total al deceselor înregistrate de la începutul epidemiei în Statele Unite, cea mai îndoliată ţată din lume în pandemia covid-19.

BILANŢ ZILNIC STABIL LA NEW YORK

Numărul zilnic al deceselor în statul New York a rămas stabil marţi, la 474 - 481 luni -, a anunţat miercuri guvernatorul Andrew Cuomo.

Acest bilanţ zilnic este cel mai mic de la 1 aprilie.

Numărul persoanelor spitalizate a scăzut - de la 16.076 luni la mai puţin de 16.000 marţi, a precizat guvernatorul democrat.

Cuomo a avertizat însă împotriva oricărei ieşiri precipitate din izolare, care ar putea antrena o nouă accelerare a spitalizărilor în câteva zile.

El şi-a exprimat satisfacţia în urma unei întâlniri, marţi, cu preşedintele republican Donald Trump, care s-a dovedit productivă, în pofida divergenţelor politice care-i despart, a declarat el.

Preşedintele american s-a angajat ca autorităţile federale să ajute statul New York să-şi crească capacitatea de depistare a noului coronavirus.

Fostul primar al New Yorkului Michael Bloomberg a promis, la rândul său, un ajutor în vederea creşterii testării şi dezvoltăriiunui instrument online de urmărire, pe care statul New York intenţionează să-l dezvolte în colaborare cu statele vecine New Jersey şi Connecticut, a anunţat Cuomo.

PRIMELE PISICI TESTATE POZITIV CU NOUL CORONAVIRUS LA NEW YORK

Două pisici din statul New York au devenit primele animale domestice din Statele Unite testate pozitiv cu covid-19, au anunţat Centrele amricane de Control şi Prevenţie a Bolilor (CDC).

Cele două animale, care prezentau tulburări respiratorii, ar urma să se refacă în mod complet, au anunţat CDC, precizând că pisicile probabil că au contractat virusul de la persoane din gospodărie.

Autorităţile sanitare americane apreciază că nimic nu dovedeşte că animalele domestice joacă un rol în răspândirea noului coronavirus în Statele Unite şi nu recomandă o depistare automată a animalelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.