Statele Unite au înregistrat 776 de morţi din cauza covid-19 în 24 de ore - cel mai mic bilanţ zilnic din martie - iar bilanţul deceselor de la începutul epidemiei a crescut la 79.522 de decese, potrivit Universităţii Johns Hopkins din Baltomire, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bilanţul zilnic variază de mai multe săptămâni între 1.000  şi 2.500 de morţi.

Bilanţul contaminărilor cu noul coronavirus a crescut la 1.329.072 de cazuri de la începutul epidemiei, potrivit universităţii.

Pe de altă parte, Casa Albă a dezminţit duminică seara (ora locală) informaţii potrivit cărora vicepreşedintele Mike Pence s-ar fi plasat în carantină, în urma depistării unei contaminări cu covid-19 la o colaboratoare aproiată a acestuia.

Un purtător de cuvânt al vicepreşedintelui, Devin O'Malley, a anunţat într-un comunicat că  acesta urma să lucreze luni dimineaţa (ora locală) ca de obicei, în urma unor ”rezultate negative ale unor teste zilnic”.

”Vicepreşedintele Pence va continua să urmeze sfaturile Unităţii Medicale a Casei Albe şi nu se află în carantină”, a precizat el.

O purtătoare de cuvânt a lui Mike Pence, Katie Miller, a fost al doilea caz confirmat de covid-19la Casa Albă, vineri, după un militar din cadrul Marinei (US Navy) aflat în serviciul lui Donald Trump.

Atât Trump, cât şi Pence sunt tetaţi de covid-19 zilnic.

Trei membri din cadrul echipei de luptă împotriva covid-19 de la Casa Albă rămân izolaţi, în urma unor posibile expuneri la virus, scria sâmbătă presa americană.

Este vorba despre epidemiologul Anthony Fauci, directorul Centrelor de Prevenţia Bolilor Infecţioase (CDC) Robert Redfield şi directorul Autorităţii de reglementare a medicamentelor (FDA) Stephen Hahn.

Epidemia s-a soldat cu aproape 80.000 de morţi în Statele unite, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.