Statele Unite au înregistrat 1.330 de decese în plus din cauza noului coronavirus în ultimele 24 de ore, potrivit ultimului bilanţ al Universităţii Johns Hopkins, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

America înregistra în total, duminică (ora locală) 54.841 de morţi la 964.937 de contaminări confirmate, potrivit universităţii, şi este de departe cea mai afectată de pandemie în lume, atât în privinţa contaminărilor, cât şi a deceselor.

Potrivit Centrelor americane de prevenirea şi controlul bolilor (CDC), Statele Unite au înregistrat duminică 32.850 de contaminări cu noul coronavirus şi 2.020 de decese, iar bilanţul total a crescut la 928.619 de contaminări şi 52.459, relatează Reuters.

Bilanţurile CDC se opresc în ziua precedentă - cel prezentat duminică reflectă situaţia până sâmbătă la ora locală 16.00 (23.00, ora României) şi diferă de bilanţurile anunţate de state.

CUOMO SE GÂNDEŞTE LA EVENIMENTE SPORTIVE CU UŞILE ÎNCHISE LA NEW YORK

Guvernatorul statului New York Andrew Cuomo a evocat duminică posibilitatea de a permite să aibă loc din nou evenimente sportive - însă cu uşile închise, pentru a evita o răspândire a noului coronavirus.

”Vrem să permitem sportului să repornească, pentru ca oamenii să aibă o activitate la care să se uite la televizor”, a declarat în conferinţa de presă zilnică guvernatorul.

”Care sporturi pot funţiona fără public?”, s-a întrebat el. ”Care sporturi pot fi viabile economic, fără să vândă locuri în stadioane sau săli?”.

Toate ligile şi campionatele sportive, indiferent că sunt profesioniste sau de amatori, sunt oprite în Statele Unite de la jumătatea lui martie, cu rare excepţii.

World Wrestling Entertainment (WWE), principalul organizator de lupte, a fost autorizat să opereze în Florida.

Mai multe hipodromuri americane, în Florida, continuă, de asemenea, să organizeze curse fără public.

Însă niciunul dintre marile camionate sportive din Statele Unite nu a anunţat o dată a reluării activităţii.

”Nu este meseria mea. Nu cunosc datele financiare”, a avertizat Andrew Cuomo. Însă, dacă o ligă poate să fie rentabilă fără venituri de la ghişee, generând venituri provenind din drepturi de difuzare, ”situaţia se schimbă”.

”Fiţi creativi. Încercaţi să găsiţi o soluţie”, a îndemnat el, precizând că a discutat cu conducători sportivi. ”Dacă jucătorii pot câştiga mai mult decât rămânând acasă, iar proprietarii (de cluburi) pot face mai degrabă cifre de afaceri decât nimic, atunci de ce nu?”, a declarat guvernatorul. ”Mi-ar plăcea să văd asta”.

Andrew Zimbalist, un profesor de economie a sportului la Smith College, în Massachusetts, consideră că fiecare ligă americană importantă obţine minimum 40% din venituri din vâmzarea de bilete.

Însă, în cazul tuturor celorlalte campionate şi ligi din Statele Unite, cifra de afaceri din venituri la ghişee este sensibil mai mare, pentru că veniturile obţinute din drepturi de difuzare este mult mai mică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.